Branza de capra beneficii si proprietati

Beneficiile aduse de laptele de capra

Sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Primele atestari documentare privind laptele si branza de capra au aparut in zona actualului Iran si a Egiptului.

Chiar daca este considerata o delicatesa in Occident, branza de capra nu se bucura de aceeasi recunoastere si in Romania. Tocmai din acest motiv, putinii crescatori de capre dau faliment. Acest tip de branza contine magneziu, vitamina A, fosfor si calciu.

Branza de capra 100% naturala, branza este formata numai din lapte de la capre sanatoase fara a i se lua smantana sau a adauga lapte praf si chimicale,in acest fel branza are gust deosebit.


 

Mai putine grasimi.

Daca intentionezi sa scazi aportul de grasimi in alimentatia familiei tale, atunci branza de capra este un bun aliat. Se incadreaza in categoria branzeturilor proaspete care au un continut de grasime mai redus decat branzeturile maturate. Ajuta la echilibrarea colesterolului din sange si pe termen lung, la prevenirea bolilor cardiovasculare.


 

Intareste oasele si dintii.

Branza de capra este o sursa foarte importanta de calciu, un mineral esential pentru intarirea oaselor si a danturii, in special la copii, care se afla in plin proces de crestere

Branza proaspata se poate intinde pe paine in loc de unt,pentru cei care vor sa isi mentina greutatea sub control.
Pretul este in functie de felul branzei cerute,proaspata,maturata,cu diverse fructe sau legume,mucegaiuri nobile,cascaval sau urda.

Care este diferenta intre branza facuta de noi in ferma si cea din piete,magazine,supermaketuri?

Diferenta consta in calitatea branzei,noi facem branza doar din lapte provenit de la capre sanatoase,hranite ecologic doar la pasune fara ingrasaminte chimica si fara sa adaugam lapte praf si inlocuitori de lapte,conservanti.
Calitatea cere efort si multa rabdare,rasplata este satisfactia lucrului bine facut si multumirea clientilor.

Pretul mare cerut de marile lanturi de magazine este cu minim 5 sau 10 lei mai mare, iar branza nu este 100% naturala,ecologica avand si inlocuitori de lapte,lapte praf,conservanti sau alte chimicale pentru a rezista mai mult in timp.


Concluzie.

 

Deși cei mai mulți se plâng de mirosul specific al brânzei de capră, ar trebui să nu ținem cont de acesta, ci să încercăm preparate cu acest tip de brânză, care să diminueze mirosul puternic. Este foarte ușor de digerat și de asimilat de organism, este recomandată în special celor subponderali, persoanelor în convalescență, celor care au o dietă săracă în grăsimi și celor care doresc scoaterea cărnii din alimentație.