Beneficiile produselor de la tara

cropped-Livrari-lapte-de-capra-la-domiciliu.pngUn produs natural are un singur dezavantaj si o infinitate de avantaje care poate sa ajunga la dumneavoastra in forma lui naturala, iar dezavantajul este ca are un termen de valabilitate mai mic.
Avantajele vorbesc de la sine, caci mii de ani omul exista impreuna cu aceste produse. Daca vigoarea parintilor si bunicilor nostrii este o mandrie pentru noi, aceasta se datoreaza faptului ca ei au consumat o hrana cruda, sanatoasa, proaspata, fara conservanti

În ceea ce priveşte consumul de lactate, medicii specialişti au constatat că aceste produse oferă o mulţime de beneficii organismului. Stimularea sistemului imunitar, întărirea oaselor, prevenirea obezităţii, hidratarea tenului sunt doar cateva dintre beneficiile care trebuie menţionate în primul rând.

Aportul produselor lactate la o viaţă sănătoasă şi la o alimentaţie corespunzătoare unei vieti echilibrate sunt de necontestat. Organismul uman are nevoie de lapte încă din primele faze ale existenţei şi întreaga dezvoltare a nou-născutului se proiectează în funcţie de consumul de lactate din primele luni de viaţă. Prezenţa laptelui în alimentaţia nou-născuţilor îi conferă şi atribute emoţionale, preschimbându-l într-un element preţios, respectat şi iubit al vieţii noastre. De aceea, laptele şi produsele lactate se bucură de o tradiţie îndelungată, prezentă în toate culturile lumii. Lactatele ocupă un loc de cinste în cultura gastronomică a fiecărei ţări şi sunt extrem de preţuite pentru valorile lor nutritive şi pentru rolul esenţial pe care il joacă în dezvoltarea noastră, ca indivizi.

Cel mai mare beneficiu al lactatelor este conţinutul ridicat în calciu. Calciul este fundamental pentru metabolismul oaselor, el asigurând densitatea şi forta lor. Însă lactatele nu asigură doar complexul de minerale care ajută la consolidarea sistemului osos, ci, în plus, calciul din lactate are un rol esenţial şi în alte activităţi importante ale organismului uman precum contracţia musculară, coagularea sângelui, reglarea enzimelor. În plus, toţi ne dorim să înaintăm prin vârstă păstrându-ne sănătatatea şi vitalitatea, iar un consum constant de lactate de-a lungul vieţii poate preveni osteoporoza, o boală grea care se instalează odata cu înaintarea în vârstă, dar care poate fi evitată printr-o dieta bogată în lactate.